24 maj 2024
19:00

Gamlestaden FF

Kollaps mot Bergum

Förutsättningarna inför matchen mot Bergum var att många starka kort saknades, men vi var ändå full trupp till match, då i alla fall några valde bort fredagsmyset för en längre tur till Bergum.

Första halvlek
Bergum är lite mer sugna än oss i början av matchen och i minut 9, så kan Klevenås Kraft, comebackande från Gårda, göra 1-0! Såklart en trist start och det är väldigt virrigt och obeslutsamt i vårat straffområde.
Efter ca kvarten spelad börjar vi vakna och spelar faktiskt riktigt fint stundtals. Pressar bra och skapar fina möjligheter efter rull. Vi har också flertalet avslut, bla en stolpträff från Fenan.
Istället så ska nämnde gubbe få en chans i minut 25 då Toffis borde ha straff men fortsätter att spela och lyfter in ett perfekt inlägg som Fenan sätter pannan på, 1-1!
Riktigt gött och lite momentum i spelet.
Men istället går vi bort oss på vänsterkanten och framför mål har vi svårt att försvara, 2-1!
I minut 44 så blir det ett missförstånd mellan Phillip och Glenn och Klevenås anses av domaren stoppas av Philip och det är Rött kort! Frilägesutvisning.
Ruskigt tungt strax innan paus.

Andra halvlek
Vi intalar oss själva i paus att det trots en man mindre och underläge, ändå bara är uddamålet.
Men vi släpper två mål direkt och för att göra en lång historia jävligt kort:
3-1 till 7-1!

Sammanfattning
Tyvärr så förstörs matchen av utvisningen då vi både blir en man mindre och får ställa en utespelare i mål och den stundtals konstiga fördelningen av frisparkar och domslut i första halvlek, och egentligen även matchen igenom. Då hjälper inte ett antal jättebilliga frisparkar till oss i meningslösa lägen i andra som kompensation.
Men ärligt talat så får det inte se så dåligt ut från oss i vissa delar som det gör främst i andra halvlek.
Försvarsspelet är under all kritik över hela banan och vi gör ingenting som vi sagt att vi ska göra, tvärtom.
Men det allra värsta är att vi går omkring i andra halvlek, loja och uppgivna.
Det är inte läge att tycka synd om oss själva i nuläget, utan nu är det tvärtom hårt jobb och inställning som gäller.

Matchens GaFFlar

Fenan: Härligt att han kunde spela såpass mycket i den här matchen och vilken skillnad det blir trots ringrostigheten. Alltid ett hot och gör ett välförtjänt mål.

Henke: En av få som vinner dueller och spelar med en elegans, får lite Maldini-vibbar. Känns som att han aldrig spelat nån annanstans i banan.

Keyser: Bra ute fram tills skadan och det var inte bra att han fick utgå. Svarar sen ja på frågan om han kan stå i mål och bara det är värt en applåd.